Wait when page loaded

Énekkar

"Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét"

Kodály Zoltán

Iskolánt énekkara rendszeresen színesíti a falu eseményeit énekeivel.
Első osztálytól kezdve a nyolcadik osztályig minden korosztály megtalálható a kórusban.
A közös éneklés mellett lehetőség van egyéni hangképzésre és szóló éneklésre, fellépésre. Az idei év már inkább a kis létszámú fellépéseket engedi, így a felkéréseket szóló énekesekkel is megoldja a kórus képzett tagjai.
Az énekkar zongorával kísérjük de kiemelt alkalmakra a település hangszres felnőttjei illetve az iskolában működő zeneiskola növendékei színesítik.
Az iskolai énekkar vezetésével jött létre a környék iskoláit magába foglaló PANNONIADA GYERMEKKÓRUS, ami színvonalas önálló koncerteket ad hazánk kiemelt templomaiban. Így léptek fel a Debreceni Magytemplomban, a Budapesti Szent István Bazilikában, Pannonhalmán és Tihanyi Bencés Apátság templomában.
Az iskolai énekkar mára felkéréseknek tesz eleget, így esküvőkön, kiállításokon is szívesen foglalkoztatják.
Az énekkar és általa létrehívott PANNONIADA GYERMEKKÓRUS fellépéseinek köszönhetően komoly pályázatokon tudott professzionális hangtechnikai felszereléshez jutni az iskola vezetése, a település vezetése és Bicske város vezetése által.
Az énekkar most is próbál szigorú pandémiás szabályok betartásával, egyéni hangképzéssel.
A felkészülés során több Bach kantáta korál és ária tételeivel készül a Mátyás-templomi koncert meghívásra.

Szent István Bazilika, december 30.

A téli szünetben iskolánk vezetésével a térség gyermekeivel együtt hálaadó koncertet adtunk a Bazilikában Kiss Zsolt orgonaművész és a Szent Márton Kamarakórus közreműködésével.

Nemzeti Összetartozás Napja.

Mány településen is megemlékeztünk a Nemzeti Összetartozás Napjáról, ahol az világháborús emlékműnél énekeltünk 11 mikrofonnal, élőzenei kísérettel Tessely Zoltán térségünk országgyűlési képviselőjének jelenlétében.